Πώς θα επιστρέψετε δυναμικά στην καθημερινότητα, αν δεν πήγατε διακοπές

Γράφει η Εύα Καλαβρή.

Το καλοκαίρι 2022 πέρασε κι εξαφανίστηκε… Ήταν ένα πολύ ιδιαίτερο καλοκαίρι από πολλές απόψεις. Εν μέσω πανδημίας αλλά χωρίς μέτρα προστασίας, μεγάλο μέρος του πληθυσμού νόσησε, κάποιοι ακύρωσαν τις διακοπές τους, ενώ άλλοι δεν κατάφεραν να πάνε διότι έπρεπε να εργαστούν ή δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα.

Αν και η χώρα μας δέχτηκε τεράστιο κύμα τουρισμού, οι Έλληνες φαίνεται να έκαναν λίγες έως και καθόλου διακοπές. Σε όποια κατηγορία κι αν ανήκετε, όσοι δεν καταφέρατε να “γεμίσετε μπαταρίες” το περασμένο καλοκαίρι, υπάρχουν τρόποι να πάρετε δυνάμεις για να ξεκινήσετε τη νέα σεζόν και να παραμείνετε ενεργοί, αποδοτικοί και δημιουργικοί μέχρι την επόμενη ευκαιρία για ανάπαυλα!

Η πρώτη συμβουλή, με σίγουρα και άμεσα αποτελέσματα, είναι να βρείτε χρόνο στην καθημερινότητά σας για απλά αλλά σημαντικά πράγματα που σας γεμίζουν ευχαρίστηση. Ένας περίπατος με φίλους, ένας καφές στην παραλία, ένα σινεμά, μια βραδιά για μπύρες και κουβέντα στη βεράντα, ένα καλό βιβλίο που δεν καταφέρατε να ολοκληρώσετε και ό, τι άλλο απλό και καθημερινό θα μπορούσε να αποτελέσει “ένα μικρό διάλειμμα”.

Έπειτα, το να καταφέρει κάποιος να διαχειριστεί το στρες που του προκαλεί η ρουτίνα και η καθημερινότητά του είναι ένα μεγάλο στοίχημα. Θα σας βοηθήσει πολύ ένα υγιές και υποστηρικτικό οικογενειακό περιβάλλον, μία ισορροπημένη διατροφή, συχνή άσκηση κι επαρκής ξεκούραση. Φροντίστε λοιπόν να επικοινωνείτε ουσιαστικά με την οικογένειά σας, το σύντροφό σας, να δείχνετε αμοιβαία κατανόηση κι ενσυναίσθηση.

Μην ξεχνάτε να φροντίζετε τον εαυτό σας. Είναι σημαντικό και απόλυτα προσωπικό για τον καθένα ξεχωριστά. Μόνο εσείς γνωρίζετε τι σας αρέσει, τι σας ξεκουράζει, τι σας κάνει χαρούμενους. Η φροντίδα του εαυτού μας, εξωτερικά και εσωτερικά, πρέπει να είναι προτεραιότητα. Το σώμα μας, το δέρμα μας, η διατροφή, η άσκηση, ο ύπνος, οι ανάγκες μας. Η σωματική και ψυχική μας υγεία είναι άρρηκτα συνδεδεμένες.

Τέλος, αγαπητοί φίλοι, δεν χρειάζεται να είστε αυστηροί με τον εαυτό σας. Προσπαθήστε να θέτετε ρεαλιστικούς στόχους, να ορίζετε ένα πλάνο δράσης για να τους πετύχετε και να μην μπαίνετε στη διαδικασία σύγκρισης με άλλους ανθρώπους. Άλλο η αυτοκριτική και άλλο η σύγκριση. Περιορίζοντας λίγο τη χρήση των social media και στρέφοντας την προσοχή μας σε ουσιαστικές και βοηθητικές για εμάς δραστηριότητες, θα αισθανθούμε καλύτερα και θα βιώνουμε περισσότερα θετικά συναισθήματα.

Σας εύχομαι μία δυναμική επιστροφή λοιπόν!

 

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει:

12 συμβουλές για να βελτιώσετε τον ύπνο σας

You May Also Like