3 σπιτικές συνταγές για μπάρες δημητριακών

Είναι το πιο γρήγορο, βολικό και πάνω απ’ όλα υγιεινό σνακ που μπορείτε να έχετε μαζί σας όπου και εάν βρεθείτε. Πολλές από τις μπάρες του εμπορίου είναι μεν γευστικές αλλά περιέχουν και πολλές θερμίδες, ζάχαρη και συντηρητικά.

Και επειδή δε θέλουμε να πάρουμε κιλά, μπορούμε να φτιάξουμε και μόνες μας σπιτικές μπάρες, οι οποίες θα δώσουν πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που θα μας βοηθήσουν να αντέξουμε τη «δύσκολη» ημέρα μας.

Και αν αναρωτιέστε τι μπάρες είναι αυτές, σας παραθέτω παρακάτω τρεις συνταγές για τις πιο εύκολες, γρήγορες και νόστιμες μπάρες που έχετε δοκιμάσει ποτέ.

Μπάρες βρώμης με μπανάνα

Υλικά

  • 150 γραμμάρια βρώμης σε νιφάδες
  • 2 μπανάνες ώριμες που θα πολτοποιήσεις
  • 50 γραμμάτια μαρμελάδα πορτοκάλι
  • 50 γραμμάρια φουντούκια σε σκόνη χωρίς αλάτι
  • 100 γραμμάρια μαργαρίνη ή φρέσκο βούτυρο αν προτιμάς

Εκτέλεση

Ξεκινάς πολτοποιώντας τις μπανάνες. Αυτό θα το κάνεις είτε με ένα πιρουνάκι ή στο multi.

Αν δε βρήκες φουντούκια σε σκόνη, βάλτα στο multi μέχρι να γίνουν σα σκόνη.

Ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί! Στη συνέχεια, άπλωσε σε ένα ταψάκι μια λαδόκολλα. Πάρε το μείγμα σου και άπλωσε το ομοιόμορφα πάνω στην αντικολλητική επιφάνεια, σε πάχος 1 εκατοστού περίπου.

Το βάζεις στο φούρνο και το ψήνεις στους 160 βαθμούς με αέρα για 20 περίπου λεπτά, ανάλογα πάντα με το φούρνο σου.

Μόλις κρυώσει, πάρε ένα κοφτερό μαχαίρι, κόψε τις μπάρες και είσαι έτοιμη.

μπανάνα

Μπάρες με αποξηραμένα φρούτα

Υλικά

  • 200 γρ. Δημητριακά
  • 200 γρ. αποξηραμένα φρούτα της αρεσκείας σου, που θα τα κόψεις πολύ μικρά κυβάκια
  • 2 κουτ. της σούπας μέλι
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 3 κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό 2%
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό μαγειρική σόδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη

Εκτέλεση

Για να το φτιάξεις θα ανακατέψεις όλα τα υλικά σε ένα μπωλ και θα απλώσεις το μείγμα σε λαδόκολλα. Ψήσε το μείγμα σου σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 με αέρα για περίπου 15 λεπτά.Όταν ροδοκοκκινήσει είναι έτοιμο!

αποξηραμένα

Μπάρες δημητριακών με σοκολάτα και φουντούκια

Η σοκολατένια εκδοχή που τρελαίνει τα παιδιά, γεμάτη όμως φυτικές ίνες και βιταμίνες που θα τα κρατήσει χορτάτα για ώρα.

Υλικά

  • 75 γρ νιφάδες βρώμης
  • 40 γρ φουντούκια
  • 2 κγ κακάο
  • 45 γρ κομματάκια κουβερτούρας
  • 13 χουρμάδες
  • 2 κ.σ. μέλι

με σοκολάτα

Εκτέλεση

Βάλτε τους χουρμάδες σε ζεστό νερό για 10 λεπτά να μαλακώσουν.

Σε ένα ταψί απλώστε τις νιφάδες βρώμης και τα φουντούκια, ψήστε τα στους 180*C για 15 λεπτά, να καβουρδιστούν, μόλις σκουρύνει το χρώμα τους και μυρίσουν, βγάλτε τα.

Αποφλοιώστε τα φουντούκια με τη βοήθεια μια πετσέτας κουζίνας ή χαρτί κουζίνας και κόψτε τα σε χοντρά κομμάτια.

Σε ένα μπολ αναμίξτε πρώτα τα στερεά υλικά, τις καβουρδισμένες νιφάδες βρώμης, τα φουντούκια, το κακά, και τα κομματάκια σοκολάτας.

Στραγγίξτε καλά τους χουρμάδες και τους πολτοποιώ στο μούλτι μαζί με το μέλι.

Προσθέστε στο μπολ και την πάστα των χουρμάδων ανακατεύοντας πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί να ενωθούν.

Σε μια ορθογώνια φόρμα 14×10 εκ, καλυμμένη με λαδόκολλα ρίξτε και απλώστε το μίγμα.

Με τη ράχη του κουταλιού πιέστε καλά την βάση να συμπιεστούν τα υλικά.

Βάλτε τες στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.

Κόψτε σε κομμάτια και αποθηκεύστε για 1 εβδομάδα στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο.

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *